CIK BiH: Preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje

Avatar admin | October 10, 2018 0 Likes 0 Ratings

0 Ratings Rate it

Centralna izborna komisija BiH saopštila je da trenutno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje.

U saopštenju za javnost CIK BiH navodi da će, u skladu sa članom 5.29 Izbornog zakona BiH, u narednim danima objavljivati preliminarne rezultate Općih izbora održanih u BiH 7. oktobra 2018. godine.

Dodaje da će utvrđeni izborni rezultati uslijediti tek kad se objedine rezultati sa redovnih biračkih mjesta, biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, rezultati glasanja iz inostranstva, putem mobilnog tima i rezultati glasanja na nepotvrđenim glasačkim listićima.

– Tek nakon što Centralna izborna komisija BiH objavi utvrđene izborne rezultate, subjekti navedeni u članu 5.30. stav (1) Izbornog zakona BiH mogu u roku od tri dana podnijeti zahtjev za ponovno brojanje i to isključivo pod uslovima i na način propisan tim članom. Centralna izborna komisija BiH trenutno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je  preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje – saopšteno je iz Ureda za informisanje CIK-a BiH, prenosi Fena.


0 Ratings Rate it

Written by admin


Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite Poruku

%d bloggers like this: