Crnadak: Onima koji su muljali na izborima smeta ponovno brojanje glasova

Avatar admin | October 10, 2018 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak najavio je danas da će ta stranka do kraja insistirati da se izvrši ponovno brojanje glasova za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS-a.

– Do kraja ćemo tražiti da se ispoštuje izborna volja građana u RS-u – rekao je Crnadak i dodao da će sutra uputiti prigovor Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH o određenim neregularnostima.

Očigledno je, tvrdi, da se na ovim izborima “desila velika krađa i kupovina glasova“.

– Uvjereni smo da su Mladen Ivanić i Vukota Govedarica dobili veći broj glasova od svojih protivkandidata Milorada Dodika i Željke Cvijanović. Insistiramo da se utvrdi da li je na glasačkim listićima, koje su popunili građani RS, ono što je u izborim zapisnicima i da se utvrdi da li je isti broj listića i onih su glasali i šta ako je velika razlika – rekao je on.

Upitao je kome smeta novo brojanje glasova.

– Samo onima onima koji su nešto muljali i petljali i nešto žele da sakriju – ustvrdio je Crnadak.

PDP sutra šalje prijavu i Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) o, kako je naveo, „izbornom inženjerigu u jednoj banjalučkoj firmi, čijim radnicima su podjejeni popunjeni glasački listići, a traženo je da vrate prazne, uz prijetnju da će ostati bez posla“.

CIK BiH nije, kako je dodao Crnadak, osigurao demokratsko, legalno i pravično provođenje izbornog procesa, zbog čega su neophodne izmjene Izbornog zakona, prenosi Fena.


12 Views 0 Ratings Rate it

Written by admin


Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite Poruku

%d bloggers like this: