Građanski savez: Novaliću, podnesi ostavku!

Građanski savez traži ostavku federalnog premijera Fadila Novalića, jer kako kažu, nije moguće da nastavi voditi Vladu Federacije BiH nakon što je objelodanjeno da je njegova kćerka, bez konkursa zaposlena u državnu agenciju.

“Novalićeva Vlada uništila je desetine hiljada radnih mjesta, prodala ili se sprema da proda posljednje ostatke državnih firmi i privatizuje javna preduzeća i natjerala desetine hiljada najpametnijih i najboljih mladića i djevojaka da napuste Bosnu i Hercegovinu, možda zauvijek”, kažu u saopćenju iz GS-a, te dodaju:

“I kao da to nije dovoljno, on i drugi stranački trutovi, naočigled svih, drsko, bezobrazno i brutalno u državne agencije, institucije i preduzeća mimo zakona, procedura zapošljavaju samo i isključivo svoju rodbinu”.

GS traži i hitnu smjenu Esada Mahmutovića, direktora Finansijsko-informatičke agencije (FIA), koji je javno priznao da je prekršio propise i zaposlio premijerovu kćerku.

“Ovakvo ruganje narodu i građanima SDA nije priredila od prošle sedmice, kada je pozvala novinare na otvaranje trotoara kod Predsjedništva BiH. Međutim, rijetko je ko i kad uvrijedio sve preživjele ovog rata kao Mahmutović kada je izjavio da je od svih koji su preživjeli rat, očito, samo Amor Mašović zaslužio da njegova kćerka dobije posao u državnoj firmi. Djeca žrtava koje su pronađene u masovnim grobnicama, očito nisu, ako se o tome pitaju visoki funkcioneri SDA. Njihove nema ni u FIA, niti u bilo kojoj drugoj državnoj firmi”, kažu iz GS-a.

Dodaju, ako ih interesuje gdje se nalaze, i Novalić i Mahmutović mogu djecu onih na čijoj je žrtvi napravljena ova država naći ispred njemačke ambasade, gdje u redu stoje i čekaju boravišne i radne vize. Jer, dok god je SDA blizu vlasti njihova budućnost je na bauštelu, bosanskom ili njemačkom.

“Stoga smo mi u Građanskom savezu uvjereni da je od danas do Opštih izbora 2018. godine, jedina dilema pred građanima BiH sljedeća: ili SDA ili BiH. Jer, nema više sumnje da što je više SDA, sve je manje BiH”, zaključili su iz GS-a.

 

ادامه مطلب

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio zaključke u vezi boračke populacije

Predstavnički dom se obavezao da će najkasnije u roku od 30 dana razmatrati Prijedlog zakona …

Komentariši