Ozvaničen početak projekta “Pismo djece Balkana Bogu”

U Perzijsko-bosanskom koledžu jučer je ozvaničen početak projekta “Pismo djece Balkana Bogu”.

Radi se o takmičenju predviđenom za sve učenike osnovnih škola sa područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Albanije i Kosova, koji svoja osjećanja prema Bogu mogu izraziti pisanjem sastava ili u vidu crteža.

-Imate priliku da na papir stavite ono što mislite. Vaša mlada srca su iskrena i znaće prepoznati ono što je lijepo, rekao je direktor Perzijsko-bosanskog koledža Sead Poturak.

U toku jučerašnjeg programa svoje radove napisalo je 77 učenika iz nekoliko škola sa područja FBiH. Tom prilikom je dvadeset učenika dobilo nagrade, koje im je uručio iranski ambasador u BiH Mahmoud Heidari.

-Onaj ko je svjestan i ko Boga spozna kao milost, biće mu jasno da oni koji danas čine zločine u svijetu i pozivaju se na Boga i Poslanika, tobože s Božijim imenom i sa povicima “Allahu ekber”, biće mu jasno da te skupine nemaju ništa sa vjerom i Bogom, rekao je Heidari.

Direktor Predstavništva Iranske radio-televizije u Sarajevu Behrooz Nasseri naveo je da je ova manifestacija samo početak takmičenja koje će trajati do mjeseca ramazana.

Učesnici takmičenja “Pismo Bogu”, koje organizuje sajt “Dijalogin.com” uz podršku Perzijsko-bosanskog koledža, trebalo bi do 25.maja 2018.godine da pošalju svoje potpisane radove na e-mail: dijalogin@gmail.com

Konačni rezultati takmičenja biće objavljeni 1.juna 2018.

Za stotinu učenika predviđene su nagrade kao što su tableti, bicikl, pisaći stol, sportska oprema, pribor za pisanje i crtanje, pribor za zabavu i pomagala pri učenju.

Najbolji radovi biće predstavljeni na svečanoj ceremoniji, a njihova imena biće pročitana na TV Sahar Balkan, državnim kanalima balkanskih zemalja  te na sajtu ”Dijalogin.com”.

(Dijalogin)

ادامه مطلب

Kuldija: Dovoljan broj policajaca osiguravat će skup u Zetri

Unija evropskih turskih demokrata organizirat će sutra šesti Kongres te organizacije u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani …

Komentariši