Pacijentici na Kliničkom centru u Sarajevu odstranjen tumor od 11,4 kilograma

Pacijentici J. Holub iz Sarajeva na Klinici za abdominalnu hirurgiju KCUS,  prošle sedmice odstranjen je tumor težine 11,4 kilograma. Tumor se nalazio u abdomenu.  

Po riječima prim. dr. Jusufa Šabanovića, šefa Klinike za abdominalnu hirurgiju KCUS-a i vođe operativnog tima, riječ je o vrhunskoj operaciji koja se može uraditi samo u velikim medicinskim centrima kao što je KCUS.

– Ovo je jedan od najvećih retroperitonealnih tumora koje smo ikada vidjeli na našoj Klinici. Operacija je bila komplikovana i trajala šest i po sati. Nažalost, pacijentici smo morali odstraniti i desni bubreg, koji je tumor zahvatio. Uspjeli smo da joj spasimo crijeva, a dijelom smo resecirali i dijafragmu. Još je rani postoperativni tok, ali pacijentica je prešla sa intenzivne njege na odjel i osjeća se dobro – rekao je prim. dr. Šabanović.

U timu su učestvovali prim. dr. Šabanović, dr. Igor Gavrić, dr. Samir Muhović, dr. Edin Kulović i medicinske sestre i instrumentari.

Kako kaže Holub, medicinski tim na čelu sa prim. dr. Šabanovićem učinio je čudo i  sve je prošlo u skladu s očekivanim tokom.

– Ovaj operativni zahvat trebala sam uraditi u jednoj privatnoj klinici, ali sam se predomislila i odlučila za KCUS. Od svojih poznanika čula sam da ovdje rade profesionalni i stručni doktori. Sretna sam da i mi u Sarajevu imamo vrhunske doktore te da ne moramo ići van granica BiH, jer smo svi prestrašeni raznim pričama koje čujemo u javnosti, a koje očigledno nisu tačne – pojasnila je Holub, saopćeno je iz Press KCUS-a.

(Fena)

ادامه مطلب

Kuldija: Dovoljan broj policajaca osiguravat će skup u Zetri

Unija evropskih turskih demokrata organizirat će sutra šesti Kongres te organizacije u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani …

Komentariši