Partizan Belgrade's coach Dusko Vujosevic reacts during his team's Euroleague Basketball Final Four semifinal game against Olympiacos Piraeus in Paris May 7, 2010. REUTERS/Marko Djurica (FRANCE - Tags: SPORT BASKETBALL)

Vujošević: Nosimo breme neiskustva i treba nam podrška

Selektor seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević pohvalio je rad i entuzijazam bh. košarkaša uoči početka pretkvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine

Najbolji košarkaši BiH pretkvalifikacije će početi utakmicom u gostima protiv Švedske, a Vujošević je danas na konferenciji za medije još jednom podsjetio da su svi članovi bh. tima bili negativno iznenađeni brojnim otkazima bh. košarkaša za ovu reprezentativnu akciju, ali da mladoj ekipi BiH koja je na okupu treba pružiti punu podršku.

– Svi smo bili iznenađeni, uznemireni i zabrinuti s brojem otkaza za ovu akciju, ali ovi momci koji su tu pokazali su veliki entuzijazam i želju za pobjedama. Maksimalno su trenirali i prinijeli žrtvu za ovaj tim. Ova ekipa je oslabljena i sigurno je da ne možemo unaprijed govoriti o dobivenim utakmicama. Nosimo veliko breme neiskustva, a zbog toga nam treba podrška javnosti – rekao je selektor BiH.

Naglasio je da su igračima otvorena vrata reprezentacije, te da velike zvijezde svugdje u svijetu same odlučuju da li će se odazvati pozivu u reprezentaciju i dodao da u ovom trenutku ne može predvidjeti ishod pretkvalifikacionih utakmica.

– Šveđani imaju sve informacije o nama. Na svom terenu su favoriti, ali mi sigurno ne idemo u Švedsku da izgubimo. Kada se završi taj meč ne treba puno pričati o rezultatu, već se odmah posvetiti narednoj utakmici. Ako se budemo maksimalno zalagali to će za mene biti pobjeda bez obzira na rezultat – zaključio je Vujošević.

Vujošević će u Švedsku povesti Musu, Renfroa i Tomića koji još nisu u potpunosti spremni, ali će biti s ekipom i najvjerovatnije imati minutažu.

Košarkaši BiH u prvom kolu pretkvalifikacija gostuju selekciji Švedske 2. augusta u 18 sati u Norrkopingu.

(Fena)

ادامه مطلب

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio zaključke u vezi boračke populacije

Predstavnički dom se obavezao da će najkasnije u roku od 30 dana razmatrati Prijedlog zakona …

Komentariši