پای صنعت حلال به بوسنی هم باز شد

به گزارش دیالوگین، به نقل از سایت«دیلی استار»، کشور بوسنیوهرزگوین که نیمی از جمعیت آن را مسلمانان تشکیل میدهند، از سال ۲۰۰۶ که به عنوان نخستین کشور اروپایی توانست مرکز صدور گواهی حلال را تأسیس کند، تبدیل به یک کشور برجسته منطقه بالکان در تولید محصولات حلال شده است.
«امیر ساکیچ»، رئیس مرکز صدور گواهینامه حلال در بوسنیوهرزگوین گفت: ظرفیت تولیدی صنعت حلال بسیار بالاست زیرا این امر، پدیدهای نوین در کشور بوسنی است و هیچ شکافی بین عرضه و تقاضا وجود ندارد.
وی افزود: صنعت حلال در منطقه بالکان طی دهه گذشته در هر سال حدود ۱۷ درصد رشد دارد.
مرکز صدور گواهینامه حلال بوسنی تاکنون برای هزاران محصول از کشورهای مونتهنگرو و لیتوانی گواهینامه حلال صادر و به کشورهای کرواسی و مقدونیه کمک کرده است تا بتوانند مرکز صدور گواهینامه حلال خود را تأسیس کنند.
مرکز صدور گواهینامه حلال بوسنیوهرزگوین تایید کرد: تمامی محصولات غذایی مطابق با قوانین حلال اسلامی تولید میشود.
«واسویجا پولجو»، رئیس شرکت تحقیقات مراقبتهای بهداشتی در زمینه تولید مواد غذایی «سارایوو»، پایتخت بوسنی و هرزگوین در این باره گفت: حلال بودن محصولات غذایی نیازمند این است که مواد خام آنها فاقد هرگونه آفتکش، مواد سنگین، تراریخت، آنتیبیوتیکها و سایر موادی باشند که تاثیر سوء بر سلامت دارند.
عامل پیشرفت صنعت حلال در بوسنیوهرزگوین
بانک اسلامی بوسنیوهرزگوین(BBI) تنها بانک اسلامی بزرگ این کشور که بر اساس اصول شریعت اسلامی فعالیت میکند؛ با تخصیص ۳۰۰ میلیون دلار تسهیلات بانکی به پروژههای حلال به صادرات کالاهای حلال کمک میکند.
«امیر بوکوویچ»، رئیس بانک اسلامی بوسنی گفت: صنعت حلال یک مسیر ارتباطی برای کشورهای اسلامی محسوب میشود، زیرا امروزه این صنعت بیشترین درآمد را دارد.
«سالجو مرکولیچ»، مدیر دو هتل بزرگ در سارایوو گفت: نخستین چیزی که گردشگران کشورهای عربی در بازدید از بوسنیوهرزگوین به آن توجه میکنند، این است که آیا هتل گواهی حلال دارد یا خیر.
وی گفت: دریافت گواهینامه حلال هزینه بالایی میبرد و تهیه مواد غذایی ارگانیک نیز گرانتر است اما این هزینهها با داشتن مشتری زیاد جبران میشود.