Papa Franjo: Abortus je nalik na angažovanje plaćenog ubice

Avatar admin | October 10, 2018 1 View 0 Likes 0 Ratings

1 View 0 Ratings Rate it

Žene koje obave abortus ‘poput su ljudi koji angažuju plaćene ubice da rješavaju probleme’, poručio je u srijedu papa Franjo vjernicima okupljenim na Trgu Svetog Petra.

– Kako čin koji uništava život u nastajanju, nevin i bespomoćan, može biti terapeutski, civilizovan ili jednostavno human? – izjavio je Franjo u svom sedmičnom obraćanju javnosti.

– Pitam vas: je li ispravno ugasiti ljudski život kako biste riješili problem? – upitao je Papa. Dok su vjernici uzvikivali “ne”, Papa je zaključio: “To je kao da angažujete plaćenog ubicu da riješi problem”.

Iako se u javnosti smatra znatno liberalnijim od svojih prethodnika, Franjo nije promijenio stav Crkve prema planiranju porodice.

Njegovi komentari o usijanim temama ipak su rijetki i on tvrdi da bi se Crkva manje trebala posvećivati provođenju doktrine a više na prilaženju onima koji su se  udaljili od nje i koji su u potrebi.

U aprilu je čelnik 1,3 milijarde katolika u svijetu izjavio da pomaganje siromašnima i obespravljenima treba biti značajno kao i borba protiv abortusa, prenosi dpa.

(Agencije)


1 View 0 Ratings Rate it

Napisao admin


Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite Poruku

%d bloggers like this: