Vlastimir Tomić sporazumno priznao krivicu za neovlašteni promet droge

Avatar admin | October 6, 2018 1 View 0 Likes 0 Ratings

1 View 0 Ratings Rate it

Optuženi u predmetu kodnog naziva „Nasljednik“ sporazumno je priznao krivicu. Predložena je kazna zatvora i svjedočenje u predmetu protiv ostalih optuženih.

Optuženi Vlastimir Tomić,  rođen 1960. godine u Valjevu, državljanin Republike Srbije, u potpunosti je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Tužilaštvo za optuženog predlaže izricanje jedinstvene kazne zatvora od jedne godine i dva mjeseca, a predložena kazna je u skladu s ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela opisanog u optužnici.

Također, u skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući mobitel i SIM kartice  te kilogram folijarnog đubriva – agrostemina.

Optuženi se obavezuje da će nadoknaditi iznos od 400 KM,  koji je pribavio prodajom opojnih droga.

Sporazumnim priznanjem optuženi se obavezao na svjedočenje o svim činjenicama koje su mu poznate u ovom krivičnom predmetu i o svim izvršiocima, saizvršiocima i saučesnicima u izvršenju ovih krivičnih djela, a koji su mu poznati i u kojim krivičnim djelima su sudjelovali.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem pravnih posljedica, bez ikakve prisile ili nagovora te se obavezuje da će snositi troškove krivičnog postupka koje će, u zavisnosti od složenosti postupka, odrediti Sud BiH.

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi je u potpunosti priznao odgovornost za počinjeno krivično djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

FENA


1 View 0 Ratings Rate it

Napisao admin


Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite Poruku

%d bloggers like this: