page contents

ВО ЗЕМЈАТА ИМАЛО 15 ПРИПАДНИЦИ НА ФЕТО, ОД КОИ ДВЕ ВЕЌЕ ЗАМИНАЛЕ

Avatar admin | April 5, 2019


Постапките што се однесуваат на екстрадиција на припадници на организацијата Фето кои се наоѓаат на територијата на Република Северна Македонија ги води Министерството за правда. Моите информации говорат дека се работи за 15 лица, од кои две веќе не се на територијата на нашата држава.

Ова е одговорот од министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на новинарско прашање за барањето од министерот за одбрана на Турција, Хулуси Акар, за време на неговата посета на Скопје, да се преземе акција против припадници на Фето.

За подетални информации за тоа до каде се постапките Спасовски ги упати новинарите за одговори до Министерството за правда.

 

izvorKomentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor