page contents

Најиздржливите луѓе со своите кучиња на трка со санки во Чешка

Avatar admin | Januar 29, 2019


Во местото Шедивачкув, Чешка, се одржа традиционалната трка со санки кои ги влечат во кучиња. Низ фотографиите на британски „Гардијан“ може да се забележат условите на најдолгата и најтешката трка од овој тип во Европа. Само половина од 100-те пријавени учесници успеаја да за завршат трката на која учествуваа околку 100 возачи и 700 кучиња од Чешка, Германија, Австрија, Швајцарија, Италија, Холандија, Хрватска, Унгарија и Полска. Учесниците изминаа 200 километри и една вечер ја минаа на поларните зимски температури во Чешка.

 

извор

 Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor