page contents

ПРИТИСОК НА МИГРАНТИ НА ГРЧКИТЕ ОСТРОВИ

Avatar admin | Februar 12, 2019


Околу 2075 мигранти и бегалци пристигнале на грчките острови во јануари, објавија грчките медиуми, повикувајќи се на најновите податоци од грчката крајбрежна стража.

   Во истиот месец двајца шверцери беа уапсени, а седум чамци беа конфискувани.

Податоците за пристигнување во јануари беа пониски од 3183 бегалци, регистрирани минати во декември, но повисоки од оние 1560 , кои пристигнаа во јануари 2018 година.

Според последните податоци на Министерството за цивилна заштита вкупниот број на мигрантите и бегалците на островите е 14 794 – од нив 6 920 на Лезбос, 3983 на Самос, 1636 на Хиос, 1,233 на Лерос, 961 на Кос и 61 на останатите помали острови .

 

izvorKomentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor