dijalogin

Čitaj više

Стотици луѓе синоќа го набљудуваа реткиот природен феномен познат по името „крвава волчја Супермесечина“ во Северна и во Јужна Америка, […]

Čitaj više

Дали Оскарот за визуелни ефекти ќе го добие Танос? Македонската компанија за анимација и визуелни ефекти ФХ3Х учествуваше во креирањето […]

Čitaj više

Најсвечената холивудска ноќ, доделувањето на „оскарите“, ќе се одржи за нешто повеќе од еден месец и, по 30 години тоа […]

Čitaj više

Американскиот амбасадор во Косово, Филип Коснет прв ја напушти зградата на косовското Собрание, каде што одржа состанок со парламентарниот спикер […]

Čitaj više

Мичел (41) ги наведе личните и професионалните причини во писмото за оставка испратено на 4 јануари, кое тој го доставил […]

Čitaj više

Германската канцеларка, Ангела Меркел, денеска изјави дека Германија и Франција сакаат да се основа европска војска и покрај острото противење […]


Gazi Husrev-beže ili: Bukagije

Gazi Husrev-beže ili: Bukagije