page contents

Banjaluka: Gađali džamiju iznutricama životinjskog porijekla

Avatar admin | Januar 7, 2018


Banjalučka policija našla je dvojicu muškaraca, osumnjičenih da su u petak poslije podne bacali iznutrice životinjskog porijekla na džamiju u mjestu Bronzani Majdan kod Banjaluke.

Policijskoj upravi Banjaluka 5 januara poslije podne prijavljeno je da je počinjeno krivično delo „Javno izazivanje i podsticanje mržnje i nasilja“, te da su nepoznate osobe bacili iznutrice životinjskog porijekla na džamiju u mjestu Bronzani Majdan kod Banjaluke, piše EuroBlic.

 Brzom reakcijom policije nađeni su i uhapšeni osumnjičeni B.Č. /52/, iz Prijedora i N.Š. /52/ iz Banjaluke.

Oni su pronađeni u neposrednoj blizini, te su bili u automobilu „ford“, u kojem su nađeni određeni tragovi koji upućuju da su počinili ovo krivično djelo.

Tokom alkotestiranja utvrđeno je da obojica imaju alkohola u krvi.

– Policijski službenici su obavili uviđaj. Na licu mjesta su nađeni tragovi koji su poslati na vještačenje u cilju dokazivanja ovog krivičnog djela. O svemu je obaviješten dežurni tužilac koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv osumnjičenih dostavi izvještaj- rekla je za „EuroBlic“ portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Policijska uprava Banjaluka osuđuje ovakav vid ponašanja i poziva građane da se uzdrže od svih vidova nasilničkog ponašanja kako bi na miran i dostojanstven način proslavili sve praznike.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor