page contents

Čampara: Sve policijske strukture u BiH traže Gačića

Avatar novinar | Februar 11, 2019


Nastavlja se potraga za Edinom Gačićem, osumnjičenim da je prije tri dana na području Suhodola u općini Hadžići ubio policijskog službenika Federalne uprave policije Mahira Begića.

Kako je za BHRT potvrdio federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, sve policijske strukture u BiH od jutros su ponovo na terenu. Pretražuju sve lokalitete na kojima bi se  odbjegli Gačić mogao skrivati.

Gačić je u bijegu od kada je, kako se sumnja, ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica prije sedam dana.

U Kanton Sarajevo danas kao ispomoć dolazi 130 policajaca iz drugih kantona i to nakon evidentno narušene bezbjednosne situacije i ubistva policajca kod Tarčina.

Juče je i zvanično objavljeno da policija vrši potragu za Edinom Gačićem zbog ubistva policajca i to nakon balističke obrade čahura pronađenih na mjestu ubistva. Ustanovljeno je da su čahure pronađene u Suhodolu ispaljene iz istog oružja kao i u slučaju ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu.

Nakon uviđaja u Suhodolu ustanovljeno je da nije bilo borbe i da je ubica policajcu Mahiru Begiću ispalio tri metka u grudi i jedan u glavu.

Opsežna potraga koja je trajala juče cijeli dan nije dala rezultate. Vlada KS je obznanila da će nagraditi novčano svaku informaciju koja bude dala rezultata. Mnoštvo dojava policija je primila juče, na nekoliko lokacija su presretani ljudi i vršeni pretresi objekata.

Građani su u strahu, naročito mještani u okolini Tarčina, Hadžića i Pazarića, prenosi BHRT.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor