Македонија

Čitaj više

Дебата за можноста за одржување претседателски заедно со предвремени парламентарни избори е отворена, в петок најверојатно ќе се одржи седница […]

Čitaj više

Поддршка за досегашниот тек на реформите како и позитивна оценка за напредокот што е направен во рамките на Управата за безбедност […]

Čitaj više

Република Македонија посветува посебно внимание на регионалната соработка, сметајќи дека е од витално значење за европската интеграција на целиот регион […]

Čitaj više

Законот за јазици денеска е испратен до Венецијанската комисија, заедно со двете алтернативни одредби и се очекуваа Комисијата во регуларен […]

Čitaj više

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, оствари средба со делегацијата на Министерството за одбрана на Република Словенија, предводена […]

Čitaj više

Договорот од Преспа е презначаен за да пропадне, нагласи шефот на македонската дипломатија Никола Димитров. Тој во интервју за турската […]


Gazi Husrev-beže ili: Bukagije

Gazi Husrev-beže ili: Bukagije