page contents

Crnadak: Teroristički napad na Novom Zelandu predstavlja monstruozan zločin

Avatar novinar | Mart 15, 2019


Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak oglasio se danas saopštenjem za javnost povodom terorističkog napada na Novom Zelandu, najoštrije osuđujući taj monstruozni čin.

– Teroristički napad na dvije džamije na Novom Zelandu predstavlja monstruozan zločin koji je proveden nad ljudima koji su se u miru molili Bogu. Brutalnost i podmuklost ovog terorističkog napada treba da nas podsjećaju da borba protiv svih vidova terorizma nikada ne smije prestati – poručio je Crnadak.

Osvrnuo se, istovremeno, na izjavu ambasadora BiH u Kanberi (Australija) Mirze Hajrića kojom, kako Crnadak navodi, teroristički napad na Novom Zelandu povezuje sa zločinom u Srebrenici i sa Bosnom i Hercegovinom, nazivajući je degutantnom i usmjerenom protiv suživota u BiH, “što se vidi i iz antisrpske histerije koju je izjava proizvela u dijelu sarajevskih medija”.

– Opasno je i veoma neodgovorno luđački čin jedne poremećene i bolesne osobe dovoditi u vezu sa jednim narodom na način kako je to uradio ambasador Hajrić – navodi Crnadak, saopšteno je iz MVP-a BiH.

Crnadak je pozvao sve ljude u Bosni i Hercegovini, i u RS-u i u FBiH, da osude spomenuti teroristički napad i da iskreno i u miru saosjećaju sa porodicama nastradalih, prenosi Fena.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor