page contents

Dan Preda: Odlascima u Rusiju niko neće postati članica EU

Avatar novinar | Januar 11, 2019


Kristijan Dan Preda, specijalni izvještač Evropskog parlamenta za BiH, nakon današnjeg susreta s predstavnicima civilnog društva u našoj zemlji, kazao je kako BiH nikada neće napraviti evropski put sve dok domaći političari, umjesto da dolaze u Brisel, sve češće idu u Moskvu.

  • U prošlom sazivu Parlamentarne skupštine BiH delegati iz Republike Srpske su bili ti koji su se protivili uspostavljanju zajedničkog parlamentarnog odbora za saradnju s EU. Također, mnogi su i iz neznanja blokirali proces napretka BiH ka Evropskoj uniji – kazao je Dan Preda, prenosi Avaz.ba

Naglasio je i da mu je u proteklom periodu vrlo teško bilo organizovati bilo kakav sastanak sa sadašnjom premijerkom RS Željkom Cvijanović.

  • Zvao sam je da dođe u Sarajevo, ona nije mogla. Uputio sam joj javni poziv da dođe u Brisel ili u Strazbur, da se sastanemo, ali do tog sastanka, takođe, nikad nije došlo. Bilo je vrlo teško sastati se i s Miloradom Dodikom. Čini se da je mnogo lakše otići u Rusiju i kod Vladimira Putina. Odlascima u Rusiju niko neće postati članica EU – zaključio je Dan Preda.


Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor