page contents

Devetnaesta emisija Dijalogin s temom “Međunarodni dan mladih”

Avatar admin | August 17, 2017


  1. august e svjetski dan mladih. Trenutni problem mladih ljudi u BiH jeste nedostatak motivacije, instrumeni pomoću koji će se potstaknuti na konkretne poteze, velika nezaposlenost I odlazak mladih iz Bosne I Hercegovine.

Stara izreka kaže da „Na mladima svijet ostaje“ te se zbog toga, sada i danas, moramo pobrinuti za ono što ćemo im ostaviti. Ulaganjem u obrazovanje i zapošljavanje mladih ulažemo u održavanje i napredak društva jer naša budućnost ovisi o sadašnjosti.

U ovoj emisiji obradili smo sljedeca pitanja:
-12 august je svjetski dan omladine, države, institucije i organizacije te aktivisti širom svijeta skreću pažnju na pitanja koja utiču na položaj omladine u društvu, na što biste vi posebno akcentirali kada je u pitanju položaj mladi u bh društvu?

-Pomoću kojih instrumenata potaknuti mlade na kreativnije i inovativnije poteze ?
-Koliko je kod mladih uopšte razvijena svijet šta sve postoji na tržištu rada i šta oni trebaju uraditi kako bi bili atraktivniji tržištu 50% mladih u BIH radi poslove za koje se nisu školovali, mladi žive po principu šanse a ne izbora, da li je država odgovorna za tu činjenicu, ili ipak je sve do nas samih…

-Kakvu viziju vi imate kada su u pitanju mladi u bh u budućnosti? Šta mladi mogu očekivati, i kakav bi ambijen za mlade trebao da izgleda u bosni i hercegovini?

 

dijalogin.tvKomentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor