Dodik odbio susret sa austrijskim ambasadorom u BiH Martinom Pamerom

Avatar admin | Novembar 8, 2018


– Svojim pristrasnim nastupima veoma često ste izlazili iz okvira dobrog diplomatskog ponašanja i time nas udaljavali od željene saradnje s državom koju izuzetno poštujemo i s kojom smo htjeli sarađivati – istakao je Dodik u pismu upućenom Pameru nakon što je austrijski diplomata zatražio sastanak sa Dodikom.

U pismu je naveo da Republika Srpska i on imaju veliko poštovanje za državu Austriju i godinama su činili sve da imaju dobru saradnju, zasnovanu na uzajamnom poštovanju.

– Svojim djelovanjem i javnim istupima grubo ste se miješali u unutrašnja pitanja u BiH, otvoreno favorizujući određene, po pravilu bošnjačke politike u BiH, čime ste svoju državu lišili objektivnog uticaja u BiH – naglašava se u pismu.

Novoizabrani član Predsjedništva BiH naveo je da je austrijski diplomata samo prije nekoliko mjeseci učestvovao u neobjašnjivom skandalu u Trebinju, kada je grubo i bahato napao grupu penzionera, koja mu nije dozvolila da ih fotografiše, da bi nakon toga obmanjivao javnost da je napadnuti.

– Da li ste razmišljali kakvu štetu ste nanijeli i Republici Srpskoj i srpskom narodu kreirajući izmišljotinu o navodnom napadu na jednog diplomatu – upitao je Dodik u pismu upućenom Pameru.

Dodik  tvrdi da je Pamer “otvoreno i nekritički iskazivao podršku visokom predstavniku u BiH, koji je takođe izlazio iz okvira prihvatljivog ponašanja i kršio odredbe međunarodnog sporazuma i međunarodnog prava”.

– Ovo su samo neki od razloga zbog kojih sam prisiljen da odbijem susret s Vama, a po dolasku na dužnost srpskog člana Predsjedništva BiH o Vašem radu u Sarajevu upoznaću sve relevante državne organe Austrije. Izražavam duboko poštovanje prema državi Austriji s kojom RS, uprkos Vašim naporima, sarađuje i nadamo se sarađivaće i dalje, posebno nakon Vašeg odlaska – poručio je Dodik.

(Srna)Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor


Gazi Husrev-beže ili: Bukagije

Gazi Husrev-beže ili: Bukagije