page contents

Državljani BiH lišeni slobode zbog krijumčarenja migranata preko rijeke Drine

Avatar novinar | Maj 24, 2019


Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina u petak su lišili slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnova sumnje da su pokušali prokrijumčariti devet ilegalnih migranata iz Republike Srbije u BiH.

Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a primijetivši pripadnike Granične policije BiH, jedna nepoznata osoba udaljila se u pravcu Srbije, dok su spomenuti bh. državljani uhvaćeni na teritoriji BiH. Radi se o M.P. (1975.) i M.S. (1995.), saopšteno je iz Granične policije BiH.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se sredstva izvršenja krivičnog djela privremeno oduzmu i dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima GPBiH izjavili su da dolaze iz Pakistana i Bangladeša.

Takođe, o događaju su obaviješteni i službenici Stanice granične policije Trbušnica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u cilju pronalaska osobe koja je pobjegla na teritoriji Srbije. U toku je daljnji rad na ovom slučaju, stoji u saopštenju, prenosi Fena.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor