Državni vrh Hrvatske u Zagrebu otkrio spomenik Franji Tuđmanu

Avatar dijalogin | Decembar 10, 2018


Otvorenju spomenika koji je smješten na raskršću Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske prisustvovao je veliki broj građana i visokih svanica, među kojima i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković.

“Ne samo što je volio svoj narod, nego ga je i dobro poznavao. Bio je čovjek čvrste volje koji nikada iz vida nije ispuštao konačni cilj – slobodnu i nezavisnu Hrvatsku. Bio je velik i dostajanstven kao vizionar i državnik. Upisan je u našu historiju kao velikan velikana, a naša je dužnost iskazivati poštovanje”, kazala je Grabar – Kitarović.

Kako javljaju hrvatski mediji, u ime Grada Zagreba, prisutnima na otvorenju spomenika obratila se zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić – Vukičević.

“Možda smo ovaj trenutak predugo čekali. Prošlo je gotovo 20 godina od smrti Franje Tuđmana. Nakon brojnih sukoba, vrijeme je da realno sagledamo savremenu hrvatsku historiju i mjesto Franje Tuđmana u njoj”, kazala je Pavičić- Vukičević, piše Dnevnik.hr.

Premijer Andrej Plenković kazao je kako je Tuđman bio politički lider koji je uspio uspješno utjecati na ključna dešavanja i ujediniti hrvatski narod.

“Svojom okupljajućom politikom postavio je temelje hrvatske države. Pod njegovim vodstvom Hrvatska je ostvarila najveće uspjehe”, istakao je Plenković.

Uoči svečanog otkrivanja spomenika u Zagrebu se okupila grupa demonstranata s transparentima na kojima piše “Današnja Hrvatska – najvjerniji spomenik Tuđmanu!” i “Neću dozvoliti oporbenu situaciju! F. T.”.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor


Gazi Husrev-beže ili: Bukagije

Gazi Husrev-beže ili: Bukagije