page contents

Đukanović nudi crnogorsko državljanstvo za investicije

Avatar admin | Novembar 8, 2018


Govoreći na Globalnoj konferenciji o rezidentnosti i državljanstvu u Dubaiju, koju organizuje kompanija Henley & Partners, Đukanović je rekao da bi taj program trebalo da ima snažne multiplikativne efekte na ekonomiju, postane značajan izvor prihoda i platforma za ulaganja.

„Uz dobro osmišljenu kampanju moguće je privući pažnju uglednih poslovnih ljudi koji bi prihvatili da obave relokaciju sjedišta svojih biznisa“, rekao je Đukanović.

Time bi se, kako je ocijenio, ne samo povećao iznos investicija, već i poboljšao imidž Crne Gore i podigli standardi poslovanja.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegove Službe za informisanje, kazao da je vitalni nacionalni interes Crne Gore da implementira program na način da, koristići iskustva drugih zemalja, eliminiše sve rizike koje može donijeti njegova primena.

„Program će omogućiti aplikacije samo onim osobama koje imaju dokazan kredibilitet u ličnom i profesionalnom smislu i dozvoliti priliv sredstava koja imaju neupitno legalno porijeklo“, poručio je Đukanović.

Đukanović vjeruje da svaki program može biti dugoročan i stabilan samo ako obje strane vide jasne koristi međusobne saradnje.

„Interes države je da se primjenom Individualnog investicionog programa dodatno pospješi razvoj, kreiraju nova radna mesta, smanji spoljno-trgovinskog deficit i obavi transfer znanja i novih tehnologija“, naveo je crnogorski predsjednik.

Poručio je da će aplikanti imati korist od povoljnog poreskog sistema, bezviznog režima prema zemljama u Šengen zoni i integracija u ekonomski i politički sistem države.

„Dodjelom državljanstva uspostaviće se i čvršće veze kvalitetnih investitora i Crne Gore, jer će kao dobri ambasadori dalje promovisati njene ekonomske potencijale i interese“, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, individualni investicioni program mora omogućiti kvalitetniju upotrebu i bolju valorizaciju prirodnih resursa za državu i lokalne zajednice.

„To se prije svega odnosi na energetiku, poljoprivredu i turizam koji predstavljaju neke od najvećih razvojnih šansi Crne Gore“, naveo je, između ostalog, Đukanović.

(Tanjug)Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor