Dunović: Skoro pola Hrvatske nije podržalo Deklaraciju o pomoći HDZ-u BiH

Avatar dijalogin | Decembar 15, 2018


“Jučerašnjim usvajanjem takozvane Deklaracije o položaju Hrvata u Hrvatskom Saboru, još jednom se pokazalo kao potpuno tačnim ono što mi u Demokratskoj fronti već mjesecima govorimo, a govorimo da se radi o direktnom miješanju Republike Hrvatske u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, sa ciljem osiguravanja vječne vladavine jedne stranke u Bosni i Hercegovini, te pokušaju suspendovanja demokratije”, kazao je danas Milan Dunović, koji je i član Glavnog odbora i Predsjedništva DF-a.

„Međutim, ovdje valja primjetiti da skoro polovina Hrvatske nije podržala takozvanu Deklaraciju. Od 151 zastupnika u Saboru, tek je 81 zastupnik glasao za nastavak diplomatske agresije Hrvatske nad Bosnom i Hercegovinom. Ta činjenica govori da je hrvatska javnost po ovom pitanju itekako podijeljenja. Ovdje se, na neki način, i ne radi od Deklaraciji Hrvatskog sabora, nego o Deklaraciji HDZ-a Hrvatske o podršci HDZ-u Bosne i Hercegovine, pa se prije može reći da je Hrvatski Sabor od strane HDZ-ova zloupotrijebljen kako bi se pružila pomoć, ne hrvatskom narodu u BiH, nego HDZ-u BiH“, rekao je Dunović.

Isto tako valja naglasiti, dodaje Dunović, da Deklaracija o podršci HDZ-u, može biti izrazito korisna za sagledavanje ukupnog političkog ambijenta i atmosfere histerije koju kreiraju radikalno desničarski i neonacistički krugovi iz susjedne Hrvatske, histerije od koje se svi razumni ljudi u Hrvatskoj pomalo ograđuju.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor


Gazi Husrev-beže ili: Bukagije

Gazi Husrev-beže ili: Bukagije