page contents

DW: Međunarodna zajednica opet nije prihvatila Trampove tvrdnje protiv Irana

Avatar novinar | Juni 16, 2019


Njemački informativni kanal DW je objavio da su bez ikakvog rezultata ostali napori SAD u pokušaju da Islamsku Republiku Iran okrive za dešavanja u vodama Omanskog mora.

DW je objavio da je šef njemačke diplomatije Hajko Mas rekao da predočeni dokumenti od strane SAD nisu uvjerljivi niti dovoljni te upozorio na teške posljedice eventualnog pooštravanja tenzija u regionu.

Američki CNN je objavio da njihovi evropski saveznici ne smatraju da je Iran odgovoran za napade na tankere s naftom u Omanskom moru.

Francuski Međunarodni institut za internacionalne i strateške odnose je odbacio američke tvrdnje protiv Irana i objavio da iranski zvaničnici dobro znaju da cjelokupno područje njihovih teritorijalnih voda u Perzijskom zaljevu i Omanskom moru nadgledaju inostrani špijunski sateliti i američki ratni brodovi, stoga bi bilo izuzetno čudno da se oni – aludirajući na iranske zvaničnike – stavljaju u tako kritičnu poziciju u trenutnim uvjetima.

U ovoj analizi se navodi da bi drugi regionalni elementi, poput Ujedinjenih Arapskih Emirata i izraelskog cionističkog režima, mogli biti zadovoljni ovim ratnohuškačkim potezima počinitelja napada, prenosi SaharBalkan.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor