Džakmić doživio potres mozga nakon što je pogođen kamenom u Mostaru

Avatar dijalogin | Novembar 12, 2018


Pomoćni trener Fudbalskog kluba Sarajevo Muhamed Džakmić, koji je ovog vikenda pogođen kamenom u glavu za vrijeme utakmice protiv Zrinjskog u Mostaru, prošao je medicinske pretrage.

Džakmić je nakon udarca patio od vrtoglavica i povraćanja te gubljenja svijesti, a ustanovljeno je da je doživio potres mozga, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Dan poslije utakmice su mu u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo urađeni CT glave i mozga, te pregled kod neurohirurga, koji su bili uredni.

Džakmić je pogođen s tribina kamenom u glavu, a koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić flašom u tijelo.

Kako je ranije saopćeno, u narednom periodu FK Sarajevo će pokrenuti krivične i građanske postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih osoba odgovornih zbog nanošenja povreda treneru Džakmiću.

“Povreda nastala udarcem tvrdim predmetom u predjelu glave, parijetalno lijevo usljed čega je nastala lacerokontuzna rana. Kratko gubio svijest, prethodnu noć dva puta povratio. Rana zašivena sa četiri šava u KBC Mostar. Dan poslije osjeća vrtoglavicu i nastabilnost. Na KCUS je urađena dodatna dijagnostika CT glave i mozga bez znakova krvarenja. Pregledan od strane neurohirurga, dobio antitetanus zaštitu i antibiotik. Date detaljne upute za dalji tretman. Pošteda minimalno deset dana, kontrola neurohirurga” – izjavio je povodom ovog slučaja doktor za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, Dževad Vrabac.

izvor

izvor 2Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor


Gazi Husrev-beže ili: Bukagije

Gazi Husrev-beže ili: Bukagije