page contents

Edhe Trump urdhëron uljen në tokë të Boeing Co 737 MAX 8 dhe MAX 9

Avatar novinar | Mart 15, 2019


“Ne do të lëshojmë një urdhër emergjence për ndalimin e të gjitha fluturimeve të 737 MAX 8 dhe 737 MAX 9 dhe avionëve të lidhur me atë linjë”, u tha Trump gazetarëve në Shtëpinë e Bardhë. Administrata Federale e Aviacionit mbajti takime urgjente të mërkurën mbi çështjen, pasi Kanadaja njoftoi se ajo ishte vendi i fundit i madh që do të ndalë fluturimin e këtyre avionëve, pas dy aksidenteve fatale që nga tetori. United Airlines, American Airlines dhe Southwest Airlines Co, të gjitha fluturojnë me versionet e 737 MAX. Boeing tha se mbështet veprimin për të ulur përkohësisht në tokë avionët 737 Max. “FAA është e përgatitur të bëjë një njoftim shumë të shkurtër lidhur me informacionet e reja dhe provat fizike që kemi marrë nga vendi dhe nga vende të tjera, dhe përmes disa ankesave të tjera,” tha Trump.

BURIMIKomentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor