Euro 2020: BiH u 2. šeširu, poznato 7 timova s kojim Zmajevi neće igrati

Avatar dijalogin | Novembar 19, 2018


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine bit će u drugoj jakosnoj grupi prilikom žrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Europska nogometna federacija (UEFA) je odlučila da se jakosne grupe za žrijeb određuju po plasmanu u Ligi nacija, tako će u prvoj jakosnoj skupini biti 10 najboljih selekcije iz Divizije A, u drugoj jakosnoj skupini preostale dvije iz Divizije A te osam najboljih iz Divizije B…

Za sada je poznato osam nositelja, a to su: Belgija, Francuska, Italija, Portugal, Španija, Engleska, Švicarska i Holandija.

Jedna od ovih reprezentacija će biti rival Zmajevima, a Bosna i Hercegovina će biti u drugom šeširu, gdje su još sigurni Rusija, Ukrajina Vels, Danska, Austrija, Švedska i Island. To je sigurnih sedam reprezentacija protiv kojih Zmajevi neće igrati u kvalifikacijama za plasman na Euro.

Preostala dva tima saznat ćemo danas i sutra. Iz Divizije A doći će nam još jedan tim, pored Islanda, koji je već stigao. Dilema je između Hrvatske. Njemačke i Poljske. U ovom trenutku Poljska je najbliža.

No, ako Poljska dobije Portugal, a Njemačka nadigra Holandiju, onda će u naš šešir doći Hrvatska, koja bi imala najslabiju gol-razliku.

Posljednjeg desetog učesnika drugog šešira dobit ćemo između Češke i Slovačke. Pobjednik će biti u našem šeširu, poraženi ide u treći jakosni šešir. Remi odgovara Češkoj.

izvorKomentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor


Gazi Husrev-beže ili: Bukagije

Gazi Husrev-beže ili: Bukagije