page contents

“Gebels nije mrtav”

Avatar admin | Decembar 21, 2016


Piše: Mladen Marić

Jedanaesti septembar, Sendi Huk, Bostonski maraton, dva puta Pariz, Nica, Minhen, sada Berlin. Veliki postotak od ukupno 353 masovne pucnjave u 2015. godini bile su operacije pod lažnom zastavom. Matrica je uvijek ista. Nevjerovatno je s kakvim tipovima, ološem i bandom svijet ima posla. Promijenite nešto, gospodo, izmislite neku novu priču, ne morate uvijek poturati nekakve dokumente koje terorista ostavi iza sebe (valjda da bi ga lakše našli). Jadni su i providni da i sami sebi više ne vjeruju.

Sada je stigao red na Njemačku, koja se mora upregnuti u neokolonijalne ratove protiv tzv. rata protiv terorizma, zapravo rata Zapada za arapske prirodne resurse. Ovi moderni Gebelsi dobro su naučili posao od onog Gebelsa, Jozefa, ministra propagande nacističke Njemačke, koji kaže: ponavljajte, ponavljajte, sto puta ponavljajte laž, ona će na kraju postati istina.

Da su ovi moderni Gebelsi rekli ovako: Mladen Marić je napao kamionom vašar u Berlinu, Mladen Marić bi zaista bio kriv i ne postoji sila koja bi ga mogla oprati i reći da nije izveo teroristički napad. Kada moderni Gebelsi kažu: Mladen Marić je izveo napad, kreće masovna hajka i histerija u koju se uključe svi mediji svijeta s naslovom: Mladen Marić izveo napad, pronađena je njegova lična karta, (najbolje bi bilo da je lična karta iz vremena socijalističke Jugoslavije (oni bi rekli komunističke), iz čega genijalne službe sigurnosti mogu zaključiti ovo: Hm, ovaj Marić je bio povezan s komunistima kako bi rušio zapadni način života i demokratske vrijednosti Zapada. A onda bi pronašli dosije Marić iz 2003. godine. Naime, te godine Marić je predao dokumente za vizu za ulazak u Njemačku, tačnije u Berlin, gdje je trebao ići u posjetu djevojci. Marić nikada nije dobio vizu, a na šalteru ambasade službenica mu rekla da konzul razmatra njegov slučaj. Tako, znači, Marić je već tada, 2003. godine, bio slučaj iz čega genijalne službe sigurnosti zaključuju: ovo je stopostoni dokaz da je Marić izveo napad u Berlinu, znali smo mi to, on je odavno slučaj.

A onda slijedi glavni dokaz: Marić je bio na Danima palestinske kulture i u kuloarima se nešto dogovarao s nekim sumnjivim tipovima i onim buntovnikom Pernarom.Ako ovo nije dokaz, ne znamo šta jeste. A onda na You Tube pronađu neku od njegovih emisija u kojoj se vidi da je terorista Marić lajao po Bušu, Bleru i ostalim fašistoidnim perjanicama zapadne demokratije. To se zove propaganda medija, pogotovo državnih.

I pri tome Mariću natovare sto drugih grijehova: planiranje terorističkih napada, antizapadno raspoloženje, udruživanje s nekim zbog ostvarivanja raznih ciljeva, švercovanje droge, krivični postupak u mladosti jer je ukrao čokoladu u samoposluzi itd., itd. I to je to. Nema više. Tako se stvara slika o nekom čovjeku i nekom događaju. Takva slika osvane na hiljadu novina u svijetu i hiljadu TV stanica u svijetu. Prvo je „kriv“ bio Pakistanac, a sada je „kriv“ nekakav Tunižanin, koji je zaboravio dokumente u kamionu smrti.

Treba li plakati ili smijati ovim glupostima? Kriv je onaj za kojeg moderni Gebelsi kažu da je kriv. A oni će reći da je kriv neki Mustafa ili Muhamed jer se to uklapa u svijet nakon 11. septembra 2001. godine.

Prljavština svjetskih medija i svjetske politike dotakla je dno dna. Svako, ko drukčije razmišlja i ne prihvata njihovu „istinu“, automatski se proglašava teoretičarem zavjere, budalom i otpadnikom. 70 godina nakon Gebelsove smrti, Gebels nije mrtav. On se smije iz groba ne vjerujući da je iza sebe ostavio djelo koje se i danas proučava u institutima za propagandu. Njegova matrica, u kojoj je usavršio tehnike „velike laži“ u masovnoj propagandi, i dalje živi i živjeće vječno.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor