page contents

Hamenei: Nema dugo da je američki političar na skupu terorista kazao da se nada da će Božić proslaviti u Teheranu, a to je prošlo…

Avatar novinar | Januar 9, 2019


Iranski vrhovni lider ajatollah Ali Hamenei upozorio je Sjedinjene Države  na “poraz bez presedana” u njihovoj kampanji sankcija i pritiska protiv iranskog naroda.

U svom obraćanju na skupu u gradu Kom naveo je da Amerikanci govore o “najjačim sankcijama u istoriji” protiv Irana, ali  da će njih iranski narod natjerati da  dožive nezapamćeni poraz u istoriji.

SAD su uvele sankcije još 1979. godine,  nove sankcije uslijedile su 1987.godine na vrhuncu rata koji je Irak poveo protiv Irana uz podršku Zapada.

Vašington je ukinuo neke od svojih sankcija nakon implementacije multilateralnog nuklearnog sporazuma iz 2015. sa Islamskom Republikom i drugim zemljama svijeta. Međutim, prošle godine se jednostrano povukao iz sporazuma – iako je sporazum ratifikovan u vidu rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija – i ponovo uveo sankcije.

Ajatollah Hamenei se osvrnuo na američke dužnosnike koji su predvidjeli “promjenu režima” u Iranu prije kraja prošle godine.

“Nema dugo da je američki političar na skupu terorista i razbojnika kazao da se nada da će Božić proslaviti u Teheranu, a to je prošlo prije nekoliko dana”, kazao je.

Ajatolah nije nikoga imenovao, ali nekoliko je članova administracije Donalda Trampa zazivalo promjenu vlasti u Teheranu i najavljivalo da će se to dogoditi brzo.

Među njima je i Trampov savjetnik za nacionalnu sigurnost Džon Bolton.

“Prije 2019. slavit ćemo u Teheranu”, kazao je Bolton u julu 2017. godine na skupu anti-iranske terorističke grupe MKO.

“Neki se američki dužnosnici prave ludi, ali ja se s time ne slažem. Oni su prvoklasni idioti”, kazao je ajatollah.

(Dijalogin/PressTV)Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor