page contents

Hokejaški savez BiH u intenzivnim aktivnostima za EYOF, Happy Hockey Days i Svjetsko prvenstvo

Avatar dijalogin | Decembar 7, 2018


Od 9. do 16. februara 2019. godine se održava Evropski zimski omladinski olimpijski festival (EYOF 2019.), čiji su domaćini gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo. Hokejaški savez BIH je direktno uključen u kompletnu organizaciju hokejaškog turnira 6. nacija, a učesnici su hokejaši iz Rusije, Bjelorusije, Češke, Slovačke, Finske i Švicarske. Pripreme su odavno u toku, a Hokejaški savez BiH je spreman, kako kadrovski, tako i logistički, da ovaj veliki organizacijski izazov realizira na najkvalitetniji mogući način, istakao je predsjednik saveza Adnan Korić.

Uporedo se radi i na organizaciji zvaničnog testnog turnira u hokeju na ledu, koji će biti održan prije EYOF-a, u olimpijskoj dvorani Zetra. Naime, od 1. do 3. februara 2019. godine biće održan i tradicionalni turnir u hokeju na ledu, deveti po redu, pod nazivom “Happy Hockey Days” i to za kategorije mladih U-8, U-10 i U-14.

Turnir selekcija U14, će biti zvanična, službena organizacijska provjera pred EYOF. Na turniru kategorije U14 će se takmičiti slijedeće ekipe: Jesenica iz Slovenije, MAC Budapest iz Mađarske, Mladost iz Hrvatske i ekipa domaćina Vukovi Sarajevo iz Bosne i Hercegovine. Takmičenje će se odvijati po svim zvanicnim pravilima EYOF-a odnosno IIHF-a (Svjetska hokejaška federacija).

U kategorijama U8 i U10 se očekuje učešće više od deset klubova iz regije: Crvena Zvezda, Partizan, Mladost, MAC Budapest, Jesenice, Bled , NS Stars, Vojvodina, Spartak i drugi. Od bosanskohercegovačkih hokejaških klubova za sada su učešće potvrdila tri kluba iz Sarajeva: Hokejaški klub Vukovi, Hokejaški klub Medvjedi i Ženski hokejaški klub Lavice. Ovaj popularni regionalni turnir za djecu će, u svom devetom izdanju, imati pravu svečanu olimpijsku atmosferu.

Kada je u pitanju hokejaška seniorska reprezentacija, uveliko traju pripreme našeg odabranog tima za nastup na svjetskom prvenstvu treće kvalifikacijske divizije, koje će se održati od 31. marta do 6.aprila 2019. godine u Abu Dabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati).

Hokejaški savez BiH je sklopio ugovor sa Hokejaškim klubom Vukovi u čijem je vlasništvu novo klizalište na otvorenoj pisti Zetre, pa naši reprezentativci imaju sjajne uslove, za razliku od prethodnih godina, za pripremu za svjetsko prvenstvo.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor