page contents

Iranska revolucionarna garda zaplijenila inostrani tanker koji je krijumčario naftu

Avatar admin | Juli 18, 2019


Iranska revolucionarna garda (IRGC) objavila je detalje nedavne zapljene inostranog tankera koji je krijumčario milion litara iranske nafte u blizini Hormuškog moreuza u Perzijskom zaljevu.

Lokalna pomorska komanda Garde objavila je izvještaj o zapljeni danas, prenosi Novinska agencija Tasnim.

Incident se dogodio južno od iranskog ostrva Lark u nedjelju.

Pomorske snage Garde, koje su patrolirale vodama u misiji protiv krijumčarenja izveli su iznenadnu operaciju protiv broda, nakon što su provjerili njegov teret.

Brod je natovario iransku naftu koju je trebao predati drugim stranim plovilima u udaljenijim vodama. Na brodu se nalazilo 12 stranih članova posade.

Garda je objavila da će njene pomorske jedinice nastaviti sigurnosne operacije i misije s ciljem suprotstavljanja organizovanom krijumčarenju i krađi nafte.

U saopštenju se također odbacuju izvještaji nekih zapadnih medija u kojima se Iran optužuje da je nedavno zaplijenio još jedan strani brod, koji je polazio iz Emirata.

U utorak je glasnogovornik iranskog Ministarstva vanjskih poslova rekao da je Revolucionarna garda pomogla stranom tankeru u Perzijskom zaljevu, nakon što je primila zahtjev za pomoć od njega.

dijaloginKomentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor