Jovanović: Dodikova veličina se mjeri količinom gluposti koju je ostavio

Avatar dijalogin | Decembar 13, 2018


BEOGRAD, (Patria) – Predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović kazao je u intervjuu za beogradski Blic da je Milorad Dodik jedna ofucana Srbenda.

Jovanović je govorio i o navodnom savjetovanju Zorana Zaeva.

„Ne mogu da popujem nikome. Ja sam se u istom trenutku sreo sa Zaevom i zamolio Željka Komšića da se kandiduje u BiH. Nisam pomagao njima, ja sam to radio jer pomažem zemlji. Pozvao sam Zaeva i zamolio ga da da izjavu o onoj gluposti o paktu svih protiv Srbije i on je to uradio“, kazao je lider LDP-a.

Srbijanski mediji često pišu kako je Jovanović trenutno više politički angažovan u BiH i Makedoniji nego u Srbiji.

„Moja jedina želja je da Makedonija i BiH razumiju šta Srbija pokušava da uradi i podrže Srbiju ako se eventualno postigne neki dogovor oko Kosova. Mog naroda u Makedoniji gotovo da nema, u BiH se suočava i s kaznom koju nije zaslužio. Dodikova pojava u Sarajevu će i najdobronamjernije uvjeriti da smo beznadežan slučaj.

Jovanović  je odgovarao i na pitanje da li je Milorad Dodik posljednji veliki srpski državnik.

„On je velik onoliko koliko je bio veliki američki tenk na kojem je došao u Banja Luci na vlast 1996. ili 1997. Njegova veličina se mjeri količinom gluposti koju je ostavio. Često putujem kroz pustu i nesrećnu Republiku Srpsku. Kakav je to div i junak. Ne da mira srpskim kostima po Jasenovcu, mene zajedno s Kusturicom proglašava izrodom da bi njih dvojica jadni s ustašama pravili koaliciju, silujući Srbe po Drvaru i Grahovu da svi glasaju za HDZ i Čovića koji je uspio da otjera Aleksu Šantića iz Mostara i bulevar nazove imenom Mileta Budaka. Kakva fantastična koalicija! Ofucane Srbende kojima smeta što im je koalicioni partner ostao pred vratima predsjedništva, jer sam ja stao uz Komšića koji je uspio tu grotesknu trojku da prestigne“, poručio je Jovanović.

Predsjednik LDP-a je pojasnio zašto se nije pojavio u subotu u Beogradu na protestu opozicije „Stop krvavim košuljama“.

„Mislite na ovo što Savez za Srbiju radi zbog prebijanja Borka Stefanovića? Rekli su mi da je Đorđo Žujović, član Predsjedništva LDP koji je pretučen u Hrtkovcima, na plakatu kojim se poziva na skup protiv krvavih košulja. Kada je Đorđo protestovao protiv Šešeljeve ideje da tamo organizuje skup nakon presude Haškog tribunala kojom je proglašen za ratnog zločinca, pretučen je. Mene niko ne treba da zove, posebno ne oni koji su uvijek bili miševi iza mojih leđa. Zato i nisu svesni da smo LDP i ja na mestu otpora svakom ludilu oduvijek. Da na proteste ne idemo samo onda kada boli nas, nego onda kada je naša dužnost da pomognemo drugima. Prvi sam reagovao kada je razbijena glava Borku Stefanoviću, kao što sam i prije toga isto učinio svaki put, bez obzira na to čija je glava.

Jovanović je govorio i o podršci kulturnih i sportskih radnika opoziciji na protestu u Beogradu. On je istakao kako opozicija svoju nesposobnost krije iza leđa istaknutih ličnosti.

„Previše mala leđa da bi se sakrila tako velika nesposobnost. Cijenim te ljude, ali mi nikad nije bila bliska ta vrsta politike. Šta to zna da kaže Mirjana Karanović što ne zna da kaže Đilas? Ili poštenije, šta to smije Duško Vujošević i zašto to što može on ne mogu svi oni? Mislim da političari treba da kažu šta žele pa da za to traže podršku. Možda je najbolja slika naše samosažaljevanje zbog izgubljene medijske slobode. Nije sporno da su naši mediji u najvećoj mjeri žrtva vlasti, živimo u tako jadnom društvu da je nezamislivo da bez toga možeš da opstaneš. Nešto drugo je tu strašno. Koju su to istinu svi oni pokušali da kažu pa nisu uspjeli? Koja je to zajednička velika istina Dveri, demokrata, Vukadinovića, Vuka, Đilasa ili Stamatovića?“, pita se Jovanović.

 

 

 

izvor

dijalogin.tvKomentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor


Gazi Husrev-beže ili: Bukagije

Gazi Husrev-beže ili: Bukagije