Košarkaškoj reprezentaciji BiH ostale tek teoretske šanse za plasman na SP

Avatar admin | Septembar 18, 2018


Nakon ukupno osam odigranih utakmica BiH se nalazi na posljednjem mjestu grupe K sa svega dvije pobjede i šest poraza uz koš-razliku od minus 90. Naš tim ima pet uzastopnih poraza, počevši od prve faze kada smo izgubili od Rusije, preko blamaže protiv Francuske i poraza od Belgije u posljednjem kolu, do poraza od Finske i Češke u prva dva meča druge faze.

Na prvom mjestu naše grupe nalaze se Francuska i Češka koje nakon osam utakmica imaju po sedam pobjeda i po jedan poraz, a ove dvije selekcije već su osigurale plasman na Svjetsko prvenstvo. Jedina dilema u ovoj grupi ostala je u vezi s trećom pozicijom, odnosno posljednjeom iz ove grupe koja vodi na Svjetsko prvenstvo.

Trenutno se na trećem mjestu nalazi Rusija koja ima četiri pobjede i četiri poraza, identično kao i Finska koja je na četvrtom mjestu s istim omjerom, dok Bugarska na petom mjestu ima tri pobjede i pet poraza.

Budući da BiH ima lošiji međusobni omjer od Rusije, ukoliko se želimo plasirati na Svjetsko prvenstvo, onda Rusi smiju ostvariti samo jednu pobjedu, uz to da naš tim upiše sve trijumfe do kraja. Druga opcija je da budemo izjednačeni s Finskom na trećoj poziciji, pri čemu bismo morali upisati pobjedu s više od četiri razlike s koliko su nas Finci porazili nedavno, kao i to da Rusija ne bude ispred nas.

Treća opcija je da Finska, Rusija i BiH budu izjednačene po broju pobjeda i poraza, a onda bi koš-razlika odlučila ko bi bio posljednji putnik na smotru najboljih u Kini.

Nakon poraza od Češke šanse reprezentacije BiH za plasman na Svjetsko prvenstvo svedene su na minimum, ali sve dok i teoretske šanse postoje, nema predaje.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor