page contents

Lëvizja Ansarullah e angazhuar për të zbatuar armëpushimin

Avatar novinar | Januar 12, 2019


Muhamed Ali al-Houthi, theksoi se OKB duhet të ushtrojë presion tek pala tjetër që ajo të zbatojë marrëveshjen dhe armëpushimin. Raundi i katërt i bisedimeve mes palëve jemenase u mbajt në dhjetor të vitit të kaluar me iniciativën e Martin Griffiths i dërguari special i OKB për Jemenin. Këto bisedime u mbajtën në Stokholm dhe palët arritën akord për vendosjen e armëpushimit në Hudejda dhe qytetin Taiz, për shkëmbimin e robërve të luftës dhe për hapjen e aeroportit ndërkombëtar të Sanas. Megjithë zbatimin e marrëveshjes nga lëvizja Ansarullah, elementë të koalicionit saudit dhe të EBA kanë shkelur marrëveshjen në fjalë.

BURIMIKomentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor