page contents

Mbi 2 milionë fëmijë jemenas të privuar nga shkollimi për shkak të luftës

Avatar novinar | Mart 13, 2019


Kanali televiziv Al Masira njoftoi se organizata UNICEF e ka përshkruar katastrofale gjendjen e shkollimit dhe arsimimit në Jemen dhe ka deklaruar se vazhdimi i agresionit ushtarak kundër këtij vendi është faktori kryesor për katastrofën arsimore për fëmijët jemenas.

Organizata UNICEF në raportin e saj ka shtuar: “Në luftën e katër viteve të kaluara një pjesë e madhe infrastrukturës arsimore të Jemenit duke përfshirë edhe shkollat është shkatërruar”.

Sipas raportit të UNICEF, mbi 5000 fëmijë jemenas janë vrarë ose plagosur që nga fillimi i agresionit ushtarak kundër Jemenit e deri më tani.

BURIMIKomentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor