page contents

Mladi bh. talenti na Novembarskom kampu fizike 2018

Avatar novinar | Novembar 13, 2018


Mladi talenti širom Bosne i Hercegovine već duži niz godina zajedno stiču i usavršavaju svoje znanje na sličnim kampovima fizike, što im je omogućilo da danas postanu uspješni studenti, naučnici i inžinjeri na univerzitetima u BiH i na najpoznatijim univerzitetima u inostranstvu (MIT, CERN, ETH itd), te osvoje brojne medalje na međunarodnim olimpijadama iz fizike.

“Naš je cilj da kroz Novembarski kamp fizike svim mladim talentima BiH isto tako pružimo priliku da otkriju i razviju svoj talent, te im pomognemo da započnu svoj put u svijet nauke i tehnologije”, kažu iz Društva fizičara.

Kamp je namijenjen svim zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima (uključujući brucoše) koji žele unaprijediti svoje znanje fizike potrebno za učešće na takmičenjima i studije fizike, elektrotehnike, mašinstva i drugih tehničkih oblasti.

Sve dodatne informacije o kampu te planiranim aktivnostima poput predavanja naučnika iz BiH, radionicama programiranja te raspored svakodnevnih predavanja možete naći u galeriji.

Izvor: Klix.ba


Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor