Mojsilović: Vojska Srbije spremna da odgovori svim izazovima

Avatar dijalogin | Decembar 15, 2018


Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović je rekao da je Vojska Srbije spremna da odgovori svim izazovima i rizicima, ali da se nada da će KFOR u svom kapacitetu i mandatu obezbijediti zaštitu svih građana na Kosovu i Metohiji, sa težištem na srpskoj zajednici.

Mojsilović je rekao za RTS da građani nemaju nikakavu potrebu da brinu da li Vojska Srbija može da odgovori svim zahtjevima koji se odnose na izazove, rizike, pa i prijetnje i dodao da će Vojska Srbije sa pažnjom budno pratiti kompletnu situaciju.

“Mi već u kopnenoj zoni bezbjednosti duž čitave administrativne linije /sa Kosmetom/ imamo respektibilni kapacitet koji definitivno prati stanje bezbjednosti”, dodao je Mojsilović.

Mojsilović je rekao da je operativna sposobnost Vojske Srbije mnogo bolja u odnosu na prethodni period, kao i da je siguran da će ona biti mnogo veća.

On kaže da je stanje na Kosovu i Metohiji nepredvidivo u novim sferama i da se juče u Nišu sastao sa komandantom Kfora da “kao vojnici” usaglase sve detalje u vezi sa radom i aktivnostima na terenu.

Odgovarajući na pitanje da li vjeruje da će NATO zaštititi srpski narod, Mojsilović kaže da je dobio uvjeravanja da će oni to uraditi.

“Suština je da je nama neophodno da imamo komunikaciju i saradnju i da svi radimo u pravcu obezbeđenja mira i bezbednosti”, ističe Mojsilović.

 

izvor

dijalogin.tvKomentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor


Gazi Husrev-beže ili: Bukagije

Gazi Husrev-beže ili: Bukagije