page contents

Moskva Vašingtonu: Razmislite o posljedicama agresije prema Iranu

Avatar novinar | Maj 23, 2019


Moskva preporučuje Vašingtonu da razmisli o mogućim posljedicama agresivnog ponašanja prema Iranu, rekla je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ranije je agencija „Asošijeted pres“, pozivajući se na izvore, saopštila da će Pentagon dostaviti Bijeloj kući planove o slanju još 10.000 vojnika na Bliski istok zbog napetosti u odnosima s Iranom.

„SAD komplikuju situaciju usmjeravanjem nosača-aviona, bombardera u zonu Persijskog zaliva. To prate ratoborne izjave i neosnovane, ničim potvrđene optužbe na račun Irana o nekakvoj subverzivnoj djelatnosti u regionu i prijetnjama američkim diplomatama u susjednom Iraku. Stvara se utisak da sankcijama i vojnim pritiskom, oštrom, agresivnom retorikom Vašington ciljano provocira Teheran na oštrija dejstva, da čak i traži povod za direktan sukob. To je veoma opasna politika“, kazala je Zaharova.

Prema njenim riječima, SAD ne smiju da ometaju procese rješavanja problema unutar Zajedničkog sveobuhvatnog plana dejstava o iranskom nuklearnom programu.

„Preporučujemo Sjedinjenim Američkim Državama da razmisle o tome čemu može da odvede agresivno ponašanje i kakve dodatne probleme može da stvori takva politika za taj napaćeni region, kao i za cijelu međunarodnu bezbjednost“, dodala je Zaharova, prenosi Sputnik.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor