Mostar: Najavljen protest protiv izbora Željka Komšića

Avatar admin | Oktobar 10, 2018


U Mostaru je za četvrtak, 11.oktobra, najavljen protest protiv izbora Željka Komšića na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Kao organizator protestne šetnje navedena je “hrvatska mladost”.

Hrvati su pozvani da se okupe tog dana kod Sveučilišta i da prošetaju do Kancelarije hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru, gdje će upaliti svijeće i iskazati svoje nezadovoljstvo.

U protestnom pozivu se napominje da se očekuje opšta mobilizacija svih organizacija kako bi iz Mostara otišla dostojanstvena poruka u svijet o preglasavanju Hrvata.

“Hrvatice i Hrvati, vrijeme je da se reagira na ponovljeno gaženje demokratije u vidu preglasavanja Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsjedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima. Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokaže da demokratija u BiH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže da smo još tu i da nećemo prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda”, navodi se u pozivu.

Kandidat DF-a Željko Komšić izabran je po treći put za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. On je na proteklim općim izborima u BiH dobio više od 190.000 glasova i pobijedio kandidata HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji je dobio podršku oko 130.000 birača.

(Agencije)Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor