page contents

Mržnji bilo koje vrste nema mjesta u Bosni i Hercegovini

Avatar novinar | Mart 13, 2019


Četnička postrojavanja u Višegradu su samo simptom države koju vode ljudi koji nisu dorasli svom zadatku i kojima prosperitet države i ljudska prava nisu prioritet. 

Bosni i Hercegovini su hitno potrebni Zakon o zabrani negiranja genocida, Zakon o zabrani relativiranja zločina i stroga primjena tih i drugih relevantnih zakona kojima se zabranjuje govor i širenje mržnje, saopšteno je iz Platforme za progres.

Osobe koje su mogle i trebale spriječiti događaj u Višegradu treba da podnesu ostavku.
Mržnji bilo koje vrste nema mjesta u Bosni i Hercegovini.

Sjetimo se ovom prilikom svijetlih primjera naših sugrađana koji su svoje živote položili da bi spasili svoje sugrađane od sigurne smrti, poput Srđana Aleksića, Refika Višće i mnogih drugih.

Sjetimo se i odajmo počast svako na svoj način svim nevinim žrtvama čiji su životi ugašeni, čije su porodice rastrgane, čija su djeca raseljena, čije su kuće porušene, čije su suze presušile.

Progresivne snage Bosne i Hercegovine, svjedoci višestoljetnje opstojnosti naše države, neće ustuknuti pred retrogradnim silama zla koje svrhu svog postojanja vide u glorifikaciji zločina, navodi se u saopštenju.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor