page contents

Muzurović: Želimo da derbi uistinu bude fudbalski praznik

Avatar admin | April 12, 2017


Nogometaši  Sarajeva i Željezničara u subotu će na Grbavici odigrati 109. veliki gradski derbi.

U ovoj sezoni to će biti treći duel sarajevskih ekipa u borbi za titulu. U prvoj fazi takmičenja u Premijer ligi susreti su završeni bez pobjednika, na Grbavici je bio 1:1, dok je susret na Koševu završen bez golova.

Nekadašnji dugogodišnji igrač i trener Sarajeva Fuad Muzurović očekuje da  derbi uistinu bude fudbalski praznik.

– U Ligi za prvaka Željezničar se probio na prvo mjesto, Sarajevo je treće. U svakom slučaju raduje me da Željo, Sarajevo i Zrinjski igraju dobar fudbal. Očekujem da bude dobra i kvalitetna utakmica, koju će krasiti rivalstvo navijača, koji su u derbiju najbitnija komponenta. Želim da to bude prava utakmica, kako na terenu, tako i van njega. Radujem se tom susretu. I Željo  i Sarajevo danas imaju teške utakmice u Kupu, ali se nadam da će se do subote ekipe odmoriti, osvježiti i da ćemo uživati u najvećem derbiju u BiH – kazao je Muzurović za Fenu.

Muzurović ističe da u susretima Željezničara i Sarajava nikad nije bilo  favorita.

– I kao igrač i trener to sam iskusio više puta. Kada smo  u timu imali Safeta Sušića i Predraga Pašića, i kada smo se borili za prvaka  znali smo na Koševu izgubiti od Željezničara, koji se tada borio za opstanak. Željezničar u zadnje vrijeme igra nešto stabilnije, ali ponavljan tu nema favorita. Svako ima svoje mjesto, sigurno će odlučiti veća želja. Igrači su profesionalci, većina ih je katko u klubovima, tu nama velikih emocija, ali neka odrade profesionalno svoj dio posla, da zadovolje navijače i ljubitelje fudbala. Nadam se da će derbi, kao i dosad  uistinu biti jedan veliki fudbalski  praznik – rekao je Muzurović.

U dosadašnjih 109 derbija Željezničar je zabilježio 32 pobjede, Sarajevo 31, dok je 46 susreta završeno bez pobjednika.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor