Nagrada Dragon Award filmu “Muškarci ne plaču”

Avatar admin | Februar 5, 2018


Film „Muškarci ne plaču“ redatelja Alena Drljevića u produkciji DEBLOKADA-e, dobitnik je prestižne nagrade Dragon Award za najbolji međunarodni film na 41. Goteborg Film Festivalu.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji je prikazano 20 filmova među kojima je film redatelja Armanda Lannuccia kao i film redatelja Sebastiana Lelia, čiji je film u užem izboru za nagradu Američke filmske akademije Oskar, saopćeno je iz producentske kuće DEBLOKADA.

Na završnoj ceremoniji za film “Muškarci ne plaču” nagradu je preuzeo reditelj Alen Drljević. Ta nagrada se po prvi put dodjeljuje u istoriji Festivala.

Goteborg Film Festival, osnovan 1979. godine, najveći je filmski festival nordijskih zemalja na kojem je tokom deset dana prikazano više od 450 filmova iz 80 zemalja svijeta, a  festival je posjetilo više od 160.000 ljudi.

Film “Muškarci ne plaču” nastavlja prikazivanje na prestižnim evropskim festivalima – tokom marta 2018. godine bit će prikazan na Sofia International Film Festivalu te Vilnius International Film Festivalu.

(Fena)Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor