page contents

NAJTUŽNIJA PRESICA U ISTORIJI SPORTA: Endi Mari objavio kraj karijere!

Avatar novinar | Januar 11, 2019


Škotlanđanin Endi Mari i dvostruki osvajač Vimbldona je sazvao vanrednu pres konferenciju na kojoj je novinarima poručio da je bol u njegovom kuku postala neizdrživa i da više neće moći grati.

“Nisam dobro”, poručio je Mari na početku ostavio sve prisutne  bez teksta. Nekoliko sekundi kasnije, kroz suze je poručio:

“Ne, nisam dobro. Mučim se, u strašnim sam bolovima i to traje već 20 mjeseci. Učinio sam sve kako bi izliječio taj kuk, ali ništa mi nije pomoglo. Bolje sam nego što sam bio prije šest mjeseci, ali i dalje me jako, jako boli”.

Uslijedilo je pitanje jednog od novinara da li može  na Australijan Openu, a tada je Mari poručio da će uskoro završiti karijeru.

“Mogu igrati, ali do određenog nivoa s kojim nisam zadovoljan. Bol je zaista neizdrživa i ne želim više igrati. Sve sam probao, dao sam sve od sebe… Sredinom decembra sam ljudima iz svog tima rekao da ja ovo više ne mogu. Moram prestati. Ne mogu više igrati i misliti da će bol nestati. Rekao sam im tada da mogu možda igrati još do Vimbldona jer tu želim završiti karijeru, ali nisam siguran mogu li izdržati do tada… Mislim da su velike šanse da će mi ovo biti posljednji turnir”.

Mari je u dosadađnjoj karijeri osvojio tri Grand Slam titule, ali probleme sa kukom vuče zadnje dvije godine i u tom periodu je odigrao samo nekoliko turnira na kojima se nije proslavio.

Njegov prijevremeni odlazak u penziju sigurno će biti veliki nedostatak za teniski svijet.

(Izvor/Foto/Sport.ba)Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor