page contents

Nakon deset godina: U petak se ponovo otvaraju vrata Imperijala

Avatar dijalogin | Decembar 11, 2018


Skoro 12 mjeseci nakon što su ušli u projekat revitalizacije prostora bivšeg kina Imperijal, The Brew Co. najavljuje svečano otvaranje istog 14. decembra od 14:00h, započinjući novo poglavlje svog života u nešto drugačijem ruhu – kao Brew Society Imperial ili skraćeno BIS.

Neslužbeno otvaranje vrata budućeg Brew Imperial Society u ulici Maršala Tita 56 planirano je u 14:00h, s ciljem da svi zainteresovani mogu ući, obići prostor, upoznati se sa ekipom koja stoji iza revitalizacije ovog prostora, dok svečani dio otvaranja počinje u 18:35h kada se po prvi put nakon 10 godina prikazuje kratki dokumentarac pod nazivom „Brew: Priča o raji, craftu i pivu“ u režiji ekipe The Brew Co. tokom kojeg će se dotaći svega onoga što su prošli od prvog dana što ih je dovelo do privilegije i zadovoljstva da realizuju ovu, po njima, najveću priču dosada.

S ciljem da stanu iza svog obećanja da će Brew Imperial Society predstavljati platformu za mlade koji će imati priliku demonstrirati kvalitet svog rada, nakon dokumentarca, u 19:15h je planiran početak predstave „Elektra“.

“Predstava fizičkog teatra Elektra je rađena prema motivima mita o Elektri, a u kojoj koreografiju potpisuju mlade Amila Terzimehić i Fatima Kazazić. Elektra je predstava fizičkog teatra koja objedinjuje i ples i pokret i različite borilačke vještine kao i različite tehnike, a posebno je značajna jer je riječ o prvom ispitu na prvoj godini magistarskog studija na Akademiji scenskih umjetnosti ikad. Profesori i profesorice na predmetu su bili Jasna Žalica, Sanja Burić, Mersad Čuljević i Emir Fejzić. Kostime je radila sjajna Adisa Vatreš”, kažu iz The Brew Co.

Uzevši u obzir da će prisustvo na predstavi i filmu biti isključivo na pozivnice, u 20:00h se otvaraju vrata za sve one koji žele svojim prisustvom uveličati otvaranje prostora bivšeg kina Imperijal. Iz organizacije su potvrdili da je ulaz besplatan, s tim da će zbog cjelokupnog kvaliteta iskustva za sve prisutne kontrolisati broj prisutnih kako bi svima bilo ugodno.

 

 

izvor

dijalogin.tvKomentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor