page contents

Nis dita e dytë e manovrave ajrore Vilajeti-97

Avatar novinar | Januar 12, 2019


Faza e dytë e manovrave ushtarake ka nisur me lëshimin e raketave të sofistikuara dhe përditësuara Maverik si dhe me përdorimin e bombave inteligjente të quajtur Gased. Në ditën e parë fillimit të fazës operative të manovrës janë aktivizuar avionët F-5 dhe avionët e prodhimit vendor Sa’ike të cilët kanë shkatërruar me sukses objektivat e caktuara si pistat e fluturimit, stacionet e radarëve dhe platformat e hedhjes së raketave në zonën luftarak. Gjatë kësaj manovre për herë të parë do të hyjnë në operacion dronët luftarakë të forcave të ushtrisë së Iranit. Këta dronë janë prodhim tërësisht vendor dhe janë të pajisur me bomba të ndryshme dhe janë projektuar për shkatërrimin e bazave kundërajrore të armikut.

BURIMIKomentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor