page contents

Novi ambasador SAD u BiH dolazi sa životnim partnerom

Avatar novinar | Februar 13, 2019


Novi američki ambasdor u BiH, Erik Nelson, ovih dana bi trebalo da doputuje u Sarajevu, a objavu o tome najavio je na svom Instagram profilu njegov životni partner Filipo Tatoni-Markozi.

Ambasador Nelson je juče položio zakletvu za novu dužnost, a Tatoni-Markozi je istovremeno na toj društvenoj mreži napisao da je Sarajevo njegova naredna destinacija.

„Mi smo tu. Ambasador Erik Nelson. Naša sljedeća stanica je Sarajevo. Bosna i Hercegovina“, napisao je Tatoni-Markozi.

Mediji su ranije pisali da je Tatoni-Markozi gej i životni partner Nelsona.

Nelson je od 2015. godine vršio funkciju zamjenika izvršnog sekretara i direktora Izvršnog sekretarijata u sklopu Stejt departmenta.

Prije toga novi ambasador u BiH obavljao je funkciju direktora Ureda za elektronsku diplomatiju, zamjenika otpravnika poslova u Ambasadi SAD u Kostariki, a radio je i u Ambasadi SAD u Islamabadu i u Generalnom konzulatu SAD u Minhenu, saopšteno je iz Stejt departmenta.

Nelson je od 1990. godine obavljao diplomatske poslove još u Milanu, Meksiko Sitiju, Frankfurtu i u Dominikanskoj Republici.

Novi ambasador SAD u BiH Erik Nelson juče je i zvanično položio zakletvu, naslijedivši na ovom mjestu dosadašnju ambasadoricu Morin Kormak, piše sarajevski Avaz.

(Foto/Instagram)Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor