Pomozi.ba svakodnevno priprema preko 1200 obroka za migrante

Avatar dijalogin | Novembar 9, 2018


Dio atmosfere iz kuhinje u kasarni Ušivak, gdje se pripremaju obroci za migrante, organizacija Pomozi.ba prikazala je kroz fotografije na njihovoj Facebook stranici.

“Kod pripreme hrane za migrante radimo isto kao i kod pripreme hrane za naše stare i bolesne ljude tj. trudimo se da ljudima osiguramo kvalitetne obroke 3 puta dnevno”, naglasili su iz organizacije Pomozi.ba.

Oni apeliraju na sve građane koji su u mogućnosti, da pomognu:

“Iako smo to zaboravili ali i sami smo bili izbjeglice devedestih godina. Znamo da će sada neki reći kako to nisu sve izbjeglice već migranti i da ima svakakvih i naravno da ima, ali bilo je i nas, i kriminalaca i raznog ološa koji je pravio “belaje” po Njemačkoj, Austriji, “Švici”, ali opet nas nisu sve stavljali u isti koš, pa tako nećemo ni mi. 

Pomozi.ba osigurava od 1200 – 1400 obroka na dnevnom nivou za migrante u kasarni Ušivak, odnosno blizu 40.000 obroka mjesečno. Sve se finansira iz sredstava ove organizavcije, od donacija koje dobiju od partnerskih kompanija, ambasada, kao i fizičkih lica koje doniraju u ovu namjenu.

IOM plaća režije za cijeli kamp, u šta spada i kuhinja, a u potpunosti besplatno na pripremi obroka rade međunarodni volonteri.

“Pomoći možete i podjelom informacija, a naravno i donacijom hrane i ostalih potrepština koje se mogu iskoristiti za migrante na području BiH, kako ove u kampovima i smještajnim jedinicama, tako i one koji se nalaze na ulici i parkovima. Vremenski uslovi su još uvijek dobri, a šta će biti jednom kada temperature padnu duboko ispod nule, a snijeg možda dođe i na metar, vidjet ćemo, vrijeme će pokazati”, poručuju iz ove organizacije.

Za pomoć možete koristiti i naše standardne račune:

PayPal: [email protected]

Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Pomoć za migrante

Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:

ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Pomoć za migrante

izvorKomentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor