page contents

Protesti u Beogradu: “Ti brojiš, mi odbrojavamo”…

Avatar novinar | Januar 5, 2019


U Beogradu je u subotu naveče održan  peti protest “Jedan od pet miliona”, a počeo je minutom šutnje za fudbalera Dragoslava Šekularca i glumce Marka Nikolića i Ivu Gregurevića.

Manji broj građana okupio se u isto vrijeme u Novom Sadu, Nišu, kao i u Kragujevcu, pod malo izmijenjenim sloganom – “Budi jedan od pet miliona – Kragujevac”, a u znak podrške protestima u glavnom gradu.

“Beogradski” protest je prije nekoliko sedmica počeo pod sloganom “Stop krvavim košuljama”, nastavljen je kasnije pod parolom “Jedan od pet miliona”, a oba transparenta nalazila su se u subotu na čelu kolone, koja je krenula u protestnu šetnju.

Učesnici koji su bili na početku kolone nosili su bijele mantile, badnjake i sliku Marka Nikolića, prenosi Al Jazeera.

Među okupljenima su, između ostalog, bili opozicioni političari Boško Obradović, Boris Tadić i Zoran Lutovac.

Protest je, kao i do sada, počeo na Studentskom trgu, gdje su se okupljenima obratili glumci Branislav Trifunović i Radoslav – Rale Milenković.

Do sada iznesenim raznovrsnim zahtjevima dodat je poziv direktoru javnog servisa Draganu Bujoševiću da se povuče sa tog mjesta, koje je, tvrde, uzurpirao.

Nakon obraćanja, okupljeni su krenuli u šetnju ulicama Beograda.

Nosili su transparente “Vratite otete penzije”, “Ti brojiš, mi odbrojavamo”…

Prvi protest prije četiri sedmice organizovan je zbog napada na lidera Ljevice Srbije Borka Stefanovića.

Organizatori traže pet minuta za njihove predstavnike na javnom servisu i jednako izvještavanje o svim političkim opcijama u informativnom programu, kao i da se otkriju počinioci i nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, napada na Borka Stefanovića i pokušaja ubistva Milana Jovanovića.

Listi zahtjeva su prošle sedmice dodali još jedan – smjenu ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića.

(AJB/Fena)Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor