Putin razgovarao s Habibom i njegovim ocem

Avatar admin | Oktobar 11, 2018


Putin je sa sportistom razgovarao o posljednjoj borbi koja je okončana skandalom i rekao da se nada da će taj događaj biti pozitivno razriješen. U razgovoru je učestvovao i otac dagestanskog sportiste Abdulmanap Nurmagomedov.

„Šta god da se ovdje dogodi, moraju se, naravno, izbjegavati krajnosti, ne smiju se dozvoljavati nikakvi skokovi. Treba težiti uzajamnom razumijevanju. Imamo veliku i veoma raznoliku porodicu. I naravno, svašta se u porodici događa, ali mi nikada ne dozvoljavamo sebi da izlazimo iz nekih okvira. Međutim, ako nas napadaju spolja, onda, naravno, ne samo ti — svi mi možemo tako da skočimo“, rekao je Putin, ali je uz osmijeh dodao da je bolje da do toga ne dolazi.

Putin je naglasio da je Nurmagomedov riješio glavni zadatak — pobijedio je dostojanstveno i ubjedljivo.

Tokom susreta s ruskim predsednikom ruski borac je naglasio da očekuje pravednu istragu.

„Ponašao sam se dostojanstveno. Međutim, neke momente, naravno, nisam mogao da kontrolišem. Zbog toga što su se tokom borbe nastavljale provokacije. Nadam se da će sud riješiti slučaj u našu korist“, rekao je Nurmagomedov.

Putin je na to odgovorio da provokacije na ringu imaju svoje razloge, a da ljudi u Rusiji to razumiju.

„To je rađeno specijalno da bi se izgubila kontrola, da bi se dobila neka prednost tokom borbe… Želim da kažem da se nadam da će to razumjeti i tvoji protivnici i da će se riješiti u civilizovanom i sportskom ključu“, rekao je ruski predsjednik.

Nurmagomedov je 6.oktobra na turniru UFC 229 pobijedio Konora Makgregora u četvrtoj rundi i odbranio titulu UFC u lakoj kategoriji.

Odmah nakon završetka borbe Rus je počeo da se svađa s navijačima izvan ringa, a zatim je preskočio ogradu i učestvovao u kraćoj tuči.

Nurmagomedov se potom vratio u ring, gdje je takođe došlo do tuče u kojoj su učestvovala obojica boraca i predstavnici njihovih timova. Kasnije se Nurmagomedov izvinio za svoje ponašanje poslije borbe.

Ranije je saopšteno da je Atletska komisija države Nevada zamrznula isplatu honorara Nurmagomedovu od dva miliona dolara do završetka istrage o incidentu. Makgregor je dobio tri miliona dolara, ali je nakon analize snimaka, koji nisu bili dostupni odmah poslije borbe, komisija odučila da podnese žalbu i na Irca.

(Sputnik)Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor